Zo lang mogelijk thuis kunnen wonen, een wens van velen...

We hebben er de mond van vol, de "vergrijzing".  Door de vergrijzing komen we heel binnenkort in de problemen met de opvang ervan.  Uit berekeningen blijkt dat we binnen afzienbare tijd 14.000 bedden in woon- en zorgcentra extra moeten hebben, een onhaalbare kaart.   De financiële-, particuliere- en bouwmarkt ziet opportuniteiten en 'seniorhomes'-projecten schieten als paddestoelen uit de grond.   Maar zelfs hiermee zal het gat niet dichtgereden worden en bovendien is dit ook voor vele ouderen geen haalbare financiële kaart. 

We moeten innovatief denken, creatief denken, 'out of the box' denken, samenwerken,.. Meer van deze slagwoorden en -zinnen komen vanuit elke hoek, zij het belangenorganisaties, universiteiten, organisaties voor thuisverpleegkundigen, overkoepelende zorgorganisaties,...

Natuurlijk willen we zo lang mogelijk gezond blijven en vooral thuis kunnen wonen.  Daar zijn we er met het gros van de bevolking over eens.  Maar doen we er echt iets voor?  Houden we er voldoende rekening mee?  Leven we gezond of proberen we het op zijn minst?   En wat als het toch minder begint te gaan?  Hebben we er rekening mee gehouden of blijft het een ver van ons bed show?   Denken we tijdens onze 'gezonde' periode aan bijvoorbeeld woningaanpassingen voor later....     
     

Wat als het wat minder gaat?  Tijdelijk of van permanente aard?  Gekluisterd aan bed, zetel of rolstoel?  Verminderde mobiliteit?  Verminderde functionaliteit?  Het kan ons allemaal verwacht, onverwacht en altijd ongepast overkomen.
Heel wat organisaties komen hieraan tegemoet.  Het internet speelt hierin ook een meer en meer vooraanstaande rol.   Senioren worden meer en meer wegwijs in deze technologie, mondiger en ook zelfstandiger in het zoeken naar producten en diensten die ze wensen.

Ga naar THUISZORG...