Ayurveda en voeding

De ayurvedische voedingsleer geeft ons vele handvaten om mee te werken, handvaten om zelf een steentje bij te dragen aan het behouden van een goede gezondheid of deze te verbeteren wanneer er verstoringen zijn.

Ayurveda werkt met 6 smaken, zoet, zuur, zout, bitter, wrang en scherp. Elke smaak heeft zijn eigen kwaliteiten. Het hangt geheel van onze constitutie af, welke voeding ons geestelijk en lichamelijk in balans brengt en welke dit evenwicht zal verstoren. Daarom zullen we in het begin van de lezing onze constitutie bepalen (dmv. Een vragenlijst en een polsdiagnose), zodat elke deelnemer weet welk voedingsadvies bij haar/hem past en de principes direct praktisch kan toepassen.

Daarnaast spreken we over hoe toxines ontstaan, de effecten daarvan op het lichaam en de methoden om er vanaf te geraken.

Tijdens een oefening in groep stel je zelf een voedingsadvies op voor een bepaalde persoon die wordt beschreven.



Datum: 16/11/2012 19:30 - 21:30
Voordracht:
Locatie: Shanti Turfstraat 4, 3320 Hoegaarden
Prijs: 15,00 €